Är hästar ditt stora intresse?

Sedan urminnes tider har hästen varit vår bästa vän jämsides med hunden. Något vi inte tycks tala mycket om. Det till trots att dem är lika trofasta, snälla och att vår överlevnad en gång i tiden hängde till stor del på dem.

Utan hästar skulle vi inte ha kunnat klara oss förr. Eftersom dem både för oss agerade både som transport och arbetskraft. Genom tiderna har de på kärror kört oss land och rike kring. Dem har även dragit oss på bårar, ridit med oss ut i krig, plogat våra åkrar med sitt blod svett och tårar, tävlat med oss. Dessutom varit med på jakter och arbetat tunga och långa pass för oss i ute skogarna. I ur och skur har dessa grandiosa varelser fortsatt att ställa upp. Låtit oss använda dem som vi behagat.

I takt med ett samhälle som ständigt moderniseras har hästens roll i våra liv har genom tiderna förändrats mycket.

I dag använder vi hästarna mer för underhållning och sport än arbetskraft. Hobby- ridning samt olika typer av shower. Det finns i Sverige många ridturer att välja mellan från Norr till Söder för dig som vill ta en tur. Det finns både längre turer som varar flera dagar. Eller också kan man kolla in dessa om en kortare dagstur är intressantare.

 

Comments Are Closed