Chinese Crested Dog

Chinese Crested Dog kallas ofta även för nakenhund och syftar till att en del individer saknar päls på stora delar av kroppen. Det finns flera olika raser som saknar päls, men Chinese Crested är förmodligen den mest kända i Sverige i dag.

Rasen finns i två varianter, den nakna och den med fluffig päls. De båda varianterna kommer ofta från samma kull, där de utan päls ofta också har en dålig uppsättning tänder som uppenbarligen är kopplat till deras nakenhet. Gemensamt är att ingen av dem fäller päls och lämpar sig därför ofta även för allergiker.

Varianten som saknar päls kan behöva kläder på sig för att inte frysa, speciellt på vintern och när det är blött ute kan lite extra påpälsning behövas. Trots detta är det viktigt att komma ihåg att varje hund är en egen individ och det är bra att bedöma utifrån hund till hund, hur pass de behöver kläs.

Rasen är intelligent med stark tillgivenhet till de sina. Fungerar utmärkt med andra hundar, då den är social inte bara mot människor utan även andra djur. Främlingar kan inge respekt och Chinese Crested Dog kan vara lite reserverad i dessa situationer. Hunden verkar ha till syfte att roa världen och agerar clown ofta. Förvånas inte heller över om den lilla hunden sätter större hundar på plats.

 

Comments Are Closed