Förbered för din nya hund

Har du funderat igenom beslutet att skaffa hund, läst på vad det innebär och hittat den ras som passar just din livsstil och det du vill göra med hunden? Grattis! Då har du en spännande och roligt tid framför dig.

Vad du behöver

Innan hunden kommer hem, oavsett om det är en valp eller vuxen hund, så bör du ha allting förberett. Allt från försäkring och vilken veterinär du kommer ha kontakt med för vaccination, kontroller och sjuk- och hälsovård, vilka regler och rutiner du ska ha för hunden, vem som kan passa den om du ska bort till foder och praktiska tillbehör. Pedigree tipsar om att du behöver se till att ha mat- och vattenskål, halsband eller sele och koppel redo. Kanske även täcke för kyliga och regniga dagar om det är en hund som behöver det, en plats där hunden kan komma till ro och vila som en hundbädd eller fäll, eventuellt pälsvårdsprodukter och någon eller några leksaker som du kan använda när du bygger upp en god relation till hunden.

På nätet hittar du utan tvekan det största utbudet och där kan du ofta även handla till ett bättre pris. Hos specialiserade djurbutiker som Häromi finns en uppsjö av bra produkter som du i lugn och ro kan gå igenom och sedan beställa hem det du behöver till just din hund. Skaffar du en valp eller unghund får man räkna med att den växer ur en del av den utrustning du köper, men du bör ändå se till att beställa produkter som passar för att sen köpa nya i takt med att hunden växer.

Valpsäkra hemmet

När hunden anländer ska hemmet vara förberett. Du kan exempelvis behöva valpsäkra vid kontakter, eluttag och vid trappor och ytterdörrar. Om du har allting förberett så kan du ta emot hunden i lugn och ro och få en bra start på det nya livet tillsammans. Du kan då sätta fokus på att ägna dig helt åt att lära känna din hund.

Comments Are Closed