Håll ditt akvarium rent

Det gäller att man håller sitt akvarium rent så att fiskarna trivs. Det krävs inte allt för mycket ansträngning att sköta om sina fiskar utan det gäller att man får in de rutiner som krävs för detta. Allt eftersom tiden går så kommer du att lära dig mer om hur du bäst tar hand om dina fiskar och ditt akvarium.

Se till att du förbereder rengöringen av ditt akvarium väl. Försök också att påverka dina fiska så mycket som möjligt under den tid det tar att rengöra. Du kan behöva en tom hink, några rena handdukar, en vattensifon, en svamp, någon form av skrapa för alger och vattenbehandlare.

Lägga ut handdukar kring ditt akvarium, ta bort inredning i ditt akvarium som du rengör under rinnande vatten med en svamp av något slag. Använd aldrig rengöringsmedel till ditt akvarium. rengör insidan av glaset med en skrapa och töm ur vatten allt eftersom med vattensifonen till din tomma hink. lämna ungefär 15 till 20 procent kvar at det vatten som finns i akvariet.

När allt är rengjort så gäller det att ställa tillbaka växter och den inredning som du rengjort. Fyll på med nytt vatten, häll i försiktigt så inte fiskarna störs. Se även till att hälla i vattenberdningsmedel som hjälper till att minska klor och skadliga ämnen i vattnet som inte är bra för fiskarna. Detta kan man köpa online idag. Se till så att vattnet håller den kvalitén som är bra för fiskarna.

Lycka till med ditt akvarium och rengöring av detta.

Comments Are Closed