Hundägande och allt vad det innebär

Har du hund? Om du har så kan du garanterat känna igen dig i talesättet sådan herre sådan hund. Det gäller oftast både utseende och hur de attiraljer vi väljer för våra fyrfotade vänner avspeglar hur vi är som människor. Det finns grundläggande saker som en hund bara måste ha men hur de ser ut eller anpassas efter hunden det är upp till ägaren.

Väsentligt

I Sverige råder något som heter koppeltvång vilket innebär att hunden måste vara kopplad under visa tider på året för att inte störa naturlivet. Så ett koppel är en av de saker som en hund måste ha. Hur det repet sen är utformat beror helt på hund och ägare.

För att fästa kopplet i något bör ett halsband, nosband eller sele införskaffas. Här finns återigen en stor variation allt från kedjor till dekorerade halsband med bling-bling och tingeltangel eller nitar. När det gäller selar och nosband har dessa tillkommit för att vara mer humana mot hunden och orsaka mindre skada.

När det gäller skålar till vatten och mat är det en fråga om smak men det som gäller för samtliga är att de bör vara stadiga och tåliga då hundar lätt kan bli överentusiastiska när det gäller mat och skålen kan plötsligt vandra huset runt när hunden försöker komma åt maten så snabbt som möjligt.

Många tycker inte bädden är så viktigt men för hunden är en speciell plats där de får ifred viktigt. Oavsett hur social hunden är finns det tillfällen när lite privat tid uppskattas. Tänk då på att denna plats är helig och stör inte hunden när den ligger där.

Tillbehör för allt

dogFörutom ovannämnda väsentligheter finns det en uppsjö av roliga häftiga tillbehör till hunden, kolla bara in www.haromi.se så ser du det enorma utbud du har att välja på. Något som blivit enormt populärt är kläder, skor, smycken och annat mänskligt att klä hunden i. Och i vissa fall kan det vara nödvändigt om en hund är frusen eller sjuk men oftast handlar det om trender och där följs hundmodet lika slaviskt som modet för människor.

Leksaker är även det något som finns i tusentals olika utföranden och sorter. Köp kalkonen som leksak eller grisen som grymtar. Här är det enbart hundens tycke och smak som avgör, samt din fantasi.

Tävlar du med hund så finns det allt för den som tävlar i discipliner som sök, spår, rapport eller lydnad, där sökskynken, selar och spårlinor kan hittas, bara för att nämna något.

Att ha hund är helt klart en livsstil och det märks på vad du kan införskaffa till din lilla vän!

Comments Are Closed