Hundar & städning

Något som alla hundägare har vetskap om, bortsett från vissa specifika rasägare, är hur pass mycket mer städning som tillkommer bara för att man äger en hund. Hundar byter bland annat av naturliga orsaker mellan sommar och vinterpäls då och då och då hårar de väldigt mycket, men det betyder inte att du blir helt fri från detta problem även andra perioder av året. Att äga hund är med andra ord likvärdigt med en utökad arbetsbörda rent städmässigt. Detta är ett rent faktum.

Hur underbart det än må vara att äga hund så tillkommer alltså en del saker som inte är lika tilltalande. Rent städmässigt så är det främst hårfällningen som är ett problem, men det finns även stunder då hunden drar in andra typer av smuts, om den exempelvis varit ute och rullat sig i någon jordhög eller liknande. Som hundägare är detta någonting som man får räkna med, men det finns självfallet sätt att göra vardagen enklare, om man bara vill.

En enkel sak är att se till att borsta sin hund med jämna mellanrum, helst under de perioder som den fäller extra mycket. Du samlar på detta vis upp hundhåret på ett mycket enklare vis och slipper på samma vis jaga det runt hela bostaden med dammsugaren. För jordrullning och andra liknande äventyr som hunden gärna kastar sig in i kan det vara bra att göra i ordning en tvättstation utomhus. En vattenslag eller badbalja kan räcka och sen tvättar du helt enkelt hunden och torkar den innan du släpper in den i bostaden.

Ett annat alternativ är även att låta någon annan stå för arbetet. Genom att hyra städhjälp för en rimlig peng så kan du lösa mycket av dina problem och öppna upp mer tid för att istället umgås med din hund. Med det sagt så kommer du dock fortfarande behöva tvätta den de gånger den rullat runt i något riktigt grisigt, då det inte är särskilt praktiskt att vänta på att någon annan tar itu med saken.

Comments Are Closed