Tips för hundägaren under vintern

Är du nybliven hundägare? Då vet du säkert att det finns en hel del att tänka på mer än att bara ge hunden mat och gå ut på promenader. Under det första året med en liten valp dyker det hela tiden upp nya saker man kan behöva tänka lite extra på, speciellt om man aldrig tidigare haft en hund.

Det många inte tänker på är att behoven för hunden ser olika ut över året och särskilt under de kalla vintermånaderna. En solig, iskall vinterpromenad med hunden är många gånger fantastiskt, men kylan och snön är också förenad med en del besvär och olika faror, som kan vara bra att vara medveten om. Det är lätt att tro att pälsen räcker vid promenader, men när temperaturen sjunker långt under nollgradersstrecket är det många olika hundraser som besväras av kylan – men ut måste man likväl.

Idag finns det många olika typer av hundkläder, anpassade för alla typer av väder. Många hundar, särskilt valpar, kan vara ganska motvilliga till att gå ut när det är regn och då kan en bra hundregnkappa vara på sin plats. Är det en riktigt ruskig och kall vinterdag finns det både värmande täcken och särskilda hundjackor som kan vara lämpliga vid kyliga promenader. Vill du köpa ett täcke till din hund, men är osäker på storlek, så köp hellre ett lite för stort täcke än ett för litet och gärna ett med vattentäta egenskaper, eftersom ett blött täcke bara kyler ner din hund.

Många hundar fryser lätt om tassarna eller har känsliga trampdynor och då kan det vara bra med hundskor. Att ha ett par hundskor hemma är också bra om hunden skulle skada tassen någon gång och behöver extra skydd. Och du – glöm inte heller reflexerna när ni är ute i vintermörkret!

Comments Are Closed