Vilket husdjur passar dig?

hund och katt

Funderar du på att skaffa husdjur? Det är du inte ensam om. Vilket husdjur som kan tänkas passa beror på en hel del saker. Du som husdjursägare måste kunna ge din nya kompis, eller dina nya kompisar ett bra liv – det ger dig nya ansvar. Vi tänkte prata lite om vad man bör tänka på innan man bestämmer sig för att skaffa husdjur.

Hur ser din livssituation ut?

Beroende på vilket djur du är intresserad av att skaffa så kommer det krävas olika mycket av dig som ägare. Att skaffa hund kommer i regel kräva mer än att till exempel skaffa fiskar. En hund kräver daglig motion, uppmärksamhet och en del tillsyn, medan fiskar klarar sig bra med mat och ett rent akvarium.  Du måste alltså se till att ha tid över för din nye vän. Skaffar du till exempel en valp så måste du bara beredd på att vara borta från jobbet den första tiden, till skillnad från en fisk så klarar valpen sig inte själv.

Kostnader

Precis som med mycket annat så medför ett djur sig en del kostnader. Beroende på vilket djur du planerar på att skaffa så kommer det med en del oundvikliga utgifter. Snittkostnaden för till exempel hundens första år ligger på strax över 30.000 kr, något man måste vara beredd på att lägga ut. För jämförelse så ligger snittkostnaden för en katt på ungefär 2000 kr. Pengar är tråkigt nog en viktig faktor som måste vägas in.

 

Comments Are Closed